OMI Satellite Symposium in Cardiac Surgery 13.-14.11.2023.

               

 

Poštovani kolege i kolegice,

u ime Hrvatskog društva za kardijalnu kirurgiju pozivamo Vas na „OMI Satellite Symposium in Cardiac Surgery“ koji će se održati 13. i 14. studenog 2023. godine u hotelu Sheraton u Zagrebu.

Simpozij se organizira pod vodstvom Open Medical Institute-a (OMI) i Hrvatskog društva za kardijalnu kirurgiju (HDKK). OMI je internacionalna inicijativa osnovana 1993. od strane zaklade American Austrian Foundation (AAF) s ciljem da se proširi i podupre edukacija liječnika, prijenos znanja u medicini i unaprijedi zdravstvena skrb na globalnoj razini. Ove godine pomogli su nam dovesti vrhunske stručnjake iz Cleveland Clinic koja je već 28.-u godinu zaredom ocijenjena kao najbolja bolnica iz područja kardiologije i kardijalne kirurgije u Sjedinjenim Američkim Državama.

Naši gosti predavači su:

1. Edward Soltesz – kardijalni kirurg, kirurški voditelj transplantacijskog programa i programa mehaničke potpore cirkulaciji
2. Nikolaos Skubas – kardijalni anesteziolog, voditelj kardijalne anesteziologije
3. Faisal Bakaeen – kardijalni kirurg, stručnjak u području totalne arterijske revaskularizacije miokarda

Simpozij će pokrivati aktualne teme iz područja kardijalne kirurgije, kardiologije i kardijalne anestezije. Uz ukupno 8 predavanja koja će održati navedeni stručnjaci, oni će također biti dio okruglog stola „Suvremeni izazovi u koronarnoj kirurgiji“ te će sudjelovati na diskusijama svake tematske cjeline.

Uz navedene goste iz Cleveland Clinic, predavanja će održati i brojni stručnjaci iz Hrvatske i susjednih zemalja. Na programu su također predavanja specijalizanata koja će u obliku prikaza slučajeva biti temelj za daljnju diskusiju.

Veliko nam je zadovoljstvo što smo aktivno uključili i studente Medicinskog fakulteta u Zagrebu koji će imati svoju poster sekciju s prezentacijama originalnih znanstvenih radova ili prikaza slučajeva. Najbolje ocijenjen studentski poster biti će prezentiran pred auditorijem drugi dan simpozija.

Obzirom na sjajan program i predavače koji Vas očekuju, nadamo se da ćete se odazvati u što većem broju. Program simpozija nalazi se u prilogu, a prijaviti se možete kontaktiranjem gospođe Jelene Krmić iz Spektar putovanja putem sljedeće e-mail adrese:

jelena@spektar-holidays.hr

U prijavi molimo navesti Vaše ime i prezime, radno mjesto i ustanovu. Rok za prijavu na simpozij je nedjelja, 22. listopada 2023. godine.

U ime organizacijskog odbora,

Prof. dr. sc. Hrvoje Gašparović, FETCS
Predsjednik,
Hrvatsko društvo za kardijalnu kirurgiju
Hrvatski liječnički zbor
https://hdkk.hlz.hr

OMI Zagreb 2023 – Final Schedule