Kongresi

https://kongreshdkk2020.org

Poštovane kolegice i kolege,

iznimna mi je čast, u ime organizacijskog odbora, pozvati vas na 2. nacionalni kongres Hrvatskog društva za kardijalnu kirurgiju (HDKK). Primarni cilj našeg društva je izgraditi multidisciplinarnu platformu na kojoj će djelovati medicinski profesionalci različitih specijalnosti koji dijele zajednički cilj liječenja bolesnika sa srčanom patologijom. 

Nacionalni kongresi HDKK-a održavaju se u dvogodišnjim intervalima, a 2020 godine vas srdačno pozivam u Opatiju, od 20.11.-22.11. 

Znanstveni program kongresa obuhvaćati će različite strategije djelovanja unutar polja kardijalne kirurgije, s osvrtom i na perioperacijsku skrb te transkateterske načine liječenja bolesti zalistaka koji se razvijaju paralelno s kirurškim opcijama. 

Osobita mi je privilegija što će se u sklopu nacionalnog kongresa HDKK-a održati i simpozij Hrvatskog društva operacijskih sestara. Naše medicinske sestre i tehničari integralni su dio naših timova, te s ponosom zajednički djelujemo u svrhu boljitka naših bolesnika u svakoj etapi njihovog liječenja. 

U vjeri da ćete imati priliku kvalitetu znanstvenog sadržaj kongresa upotpuniti i užitkom šetnji kroz parkove i promenade prekrasne Opatije, pozivam vas da nam se pridružite na 2. nacionalnom kongresu Hrvatskog društva za kardijalnu kirurgiju te simpoziju Hrvatskog društva operacijskih sestara. 

S poštovanjem, 

Prof. dr. sc. Hrvoje Gašparović, FETCS
Predsjednik,
Hrvatsko društvo za kardijalnu kirurgiju 
Hrvatski liječnički zbor
Šubićeva 9
10 000 Zagreb 

http://www.hdkk.hlz.hr